Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

lørdag den 31. januar 2015

Lima

Lima 

Lima er den største af de byer, som jeg kommer igennem på dette krydstogt. Officielt bor der ca.  8,5  millioner mennesker i Storbyen  Lima, men turistguiden siger, at man i dag regner med ca 10 millioner. Det går stærkt hernede. Næsten hver tredje peruvianer bor i Lima. 
Det, der satte gang i indvandringen fra land til by, var mere end noget andet ”oprørsbevægelsen” Den Lysende Sti  (The Shining Path). Det er en meget venstreorienteret bevægelse på linje med Fidel Castro’s Cubanske kommunistparti. 
Den er i dag tilsyneladende ”gået under jorden” i henhold til vores turistguide. De blev meget upopulære, da de var aktive med selvmordsbombere i den gamle bydel af Lima og med mord på alle voksne mænd i landsbyerne. 
De har skudt sig selv i foden. De levede af  utilfredshed med høj arbejdsløshed, og meget ringe udsigter til forbedringer i den nærmeste fremtid. I henhold til turistguiden er opsvinget efter krisen ved at nå Peru. Mændene, der rejste til udlandet for at få arbejde, siges at være på vej hjem, da der nu er arbejdsmuligheder under opsejling.
I Peru udvindes der mange metaller, og der findes et stort marked for deres eksport af kobber, zink, guld og sølv.  Desuden findes der fiskeindustri, der eksporterer til hele verden. Turistindustrien er også vel udviklet med steder som Cuzco og Machu Picchu.
Historierne om de spanske conquistadors grusomheder, og om hvordan de, med en ganske lille hær udstyret med moderne sværd af stål, klarede hele Inca rigets forsvar, skal jeg lade ligge.
Som i de andre indlæg har jeg taget rigeligt med billeder. Man kan blade hurtigt videre, hvis ikke disse billeder interesserer en. Billederne skal illustrere den flotte gamle by Lima downtown var engang, men som nu er ved at forfalde, fordi de "ny-rige" foretrækker at bo i højhuse i forstæderne som Miraflores. Dermed er der intet økonomisk grundlag for at vedlige patricier husene downtown.
Nu kommer der 4 "fulde" dage til søs med fred og ro!! 




































Pyramide - Peru model


Berømt skulptur " The Kiss"







                        Meget berømt Restaurante (som Noma)
                                  Miraflores - Marriott hotel



torsdag den 29. januar 2015

Salaverry - Trujillo

Salaverry  -  Trujillo !

Salaverry er havnebyen og forstaden til Peru’s tredje største by – Trujillo.
Efter at have besøgt Trujillo’s museer og gamle patricier hjem samt domkirker, er det vel ikke at forvente andet end, at vi savnede vores bus tilbage til Cry-Se den sidste halve time af showet. Nok kan være for meget !!
Det blev som sædvanligt til mange billeder . Der er billeder af mange berømtheder, som jeg burde have noteret.
 Den spanske conquistador Diego de Almagro navngav byen Trujillo til ære for Francisco Pizarro’s fødeby i Spanien. Francisco Pizarro var en autodidagt mand somgrundlagde Trujillo, men havde ikke status af conquistador så hans muligheder på navngivningsfronten var begrænsede.
Bortset fra længden af excursionen, var turen vellykket !
Der er nok en del spørgsmål til Google !!!















                                     Månetemplet til højre
                               det større soltempel til venstre


                              Han ligner en fra påskeøen ?


                                De hovedløse ledes videre




                                  En fiks detalje


                                     gade underholdning

                                  sikkert jomfru Maria ?

                                "Frihedsgud " med fakkel


                                   En fortjent "Pico sauer"
                             Ma-Ma's Pengekasse var tom


                                           guessing game ?





                                What kind of Birds ?
                                                 Måger