Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

onsdag den 28. januar 2015

Guayaquil - Galapagos

Guayaquil  -  Galapagos

Guayaquil er Equador’s største by ca. to en halv millioner indbyggere. Det er her, det sker, både hvad angår  business and entertainment. Det er en moderne by med for mange biler eller for få veje, og med de problemer hvad deraf følger.
Navnet Guayaquil siges at stamme fra en brav Pune-indianer chief  - Guaya,  og hans kone Quil. Efter at have bekæmpet Incaerne blev han trængt af de Spanske Conquistadors. Han valgte at offre Quil og at drukne sig  selv i stedet for et nedværdigende fangenskab.
Man kan sige, at vi kun så Guayaquil ”by night”. Skibet ankom kl. 0200  og afsejlede igen kl. 2000, i mellemtiden var vi på excursion til Galapagos øerne. Vi kørte i bus til lufthavnen i Guayaquil kl. 0300 og kom tilbage med bus kl. 1930, altså 16 og en halv time, det var hårdt !!!  
Galapagos  turen var både tiden og pengene værd. Min opfattelse af øerne har ændret sig næsten totalt, fra at være nogle golde øer uden megen bevoksning til at være mange steder nogle frodige øer.
Derimod er min opfattelse af, at øerne er et såkaldt naturreservat, hvor det kommercielle er holdt uden for, blevet grundigt ændret. På papiret lyder det flot med mange begrænsninger i importen til øerne, og restriktive ordninger, både hvad angår antallet af turister og visse besøgende, men skal man være ærlig, drives disse øer rent kommercielt ”under bordet”. Grækerne kan ikke lære dem ret meget på ”fup-fronten”. De mange ”naturstuderende” fylder efterhånden så meget, at det er nødvendigt med skoler, der kan klare i hvert fald 6 års skolegang på øerne.
Vi landede på den lille  Isla Baltra med den splinter nye lufthavn Seymor. Fra lufthavnen kører man i bus op til færgen over strædet imellem  Isla Baltra og  Isla Santa Cruz, som er hovedøen, i hvert fald for turismen.  Den har et mindre infrastruktur net med en del asfalterede veje især til turiststederne.
Vores gruppe bestod af  ca. 100  ”gæster” og  ca. 10 hjælpere fra skibet. Desuden var der busserne på Isla Baltra, personalet til færgeoperationen og nye busser til kørslen rundt på Isla Santa Cruz. Oven i dette kommer der ca. 6 naturguider, der ved noget om blandt andet skildpadder og lizarder samt naturen på øerne generelt.
Til sidst var der personalet på ”Royal Palmes Hotel”, hvor vi spiste Brunch og så på at de lokale børn fik lov at give et musik og ”danse show”.
Det må dog fastholdes, at det er bedre, at man forsøger at gøre noget end slet intet gør. Selv grækerne forsøger at gøre noget.
Jeg har taget en masse billeder. De er af meget forskellig kvalitet både hvad angår motiv og teknisk kvalitet, men  jeg kommer så sjældent forbi Galapagos, at jeg ikke nænner at smide ret mange af billederne ud. Den digitale teknik gør, at der bliver taget generelt dobbelt så mange billeder, som motiverne berettiger.


                           Professionel Airline - BA standard





                                Færgen    Baltra - Santa Cruz
                              gruppe 3 vores naturguide


                                   Som almindelig fattig ø
                                Darwin ej populær i USA
                             "Kirkegården overfor" ?


                                   Sorry  "navnløs" helt



                          Santa Cruz - den lille runde med top

                                        Darwin  monument



                                 Lonesome Georg  død 2012
                              næste generationer på farmen





                                    Lizard  converted to land
                             Santa Cruz  den cirkel runde røde





                                 Er der liv i den ?
                          Jeg har problemer med at følge med !

                             Endelig vores bus - det var hårdt



                              Drink before  Brunch








                                  Alle kan deltage - populært







                                        Hotellets pool




                                     så lykkedes det
                               på privat Turtoise farm !!







                                    næste geneation  ?




                             Vulcan der er faldet sammen


                              Færge til airport øen
                              sådan styres den !!
                                      Farvel  Santa Cruz

                        LAN er den førende airline Sydamerica

Ingen kommentarer:

Send en kommentar