Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

mandag den 28. november 2016

Pridal-Odysse dag 5, 6 , 7 og 8


Pridal-Odysse  dag  5, 6 , 7 og 8 !

Efter den gule Enke er det lidt svært at få den  helt rigtige rækkefølge på begivenhederne, men jeg laver et referat for perioden i stedet for.

Jeg har været til en hel del Enrichment programmer, jeg vil nævne titlerne på dem:

” Mutiny on the Bounty in Fact and Fiction”   the truth and the movies.

“Seven Wonders of the Cosmos”  only a fraction of all the wonders.

“The New World Disorder”   Trumf, Assad, Kim young og Putin m.fl..

“A Whale of a Tale In the Heart of the Sea”  The story of Moby Dick sinking Essex in 1820, vi befinder os lige i det område, hvor dramaet fandt sted, så vi kikker allesammen efter “Moby Dick”.

"Encounters with Paradise" hvor denne doctor xx igen havde misforstået everything , og fik gjort disse skønne paradisiske øer til nærmest "Hell" rent politisk. Det var selvfølgelig europæernes skyld, men i dag var amerikanerne med de mange krydstogter også skyldige. Det var helt "Holbergs" folk sad og klappede, og opdagede  aldrig at de var de anklagede idioter, som den barfodede kælling fik penge for at sværte til, men sådan er der så meget længe leve Ludvig Holberg. 

Desuden har jeg været til party in vor engelske  Masters (Mark Symonds)  Quarter, alle skibets officers, even vor kvindelige læge, seemed to be there (på nær autopiloten forstås).Master bor lige bag broen, så hvis ”George” ikke opførte sig ordentlig , var det nemt at korrekse ham. Vice Captainen er svensk, hotel direktøren tysk og sikkerhedschefen norsk, kun maskinchefen lyder lidt ”spaghetti”, men det går nok!
I dag passerede vi equator, og det blev selvfølgelig fejret på behørig vis, se vedhængte billeder!

6 dage at sea , det er rekorden for hele turen, men the Pacific Ocean er enormt. Vi har ”kun” sejlet ca 3000 sømil fra San Diego to Nuku Hiva in the  Marquesas group of islands.

Alle Pollywogs skulle præsenterer sig for Kong Neptun for at få lov at krydse Equator (Linjen). .


Kong Neptuns Procequtor

Kong Neptuns følge
mere følge
The Pollywogs
Neptun på podiet
mere podie talk
Master Mark Symonds
Første Pollywog - endnu ikke landet
Master brokker sig - de forurener poolen

King overrules Master - you go in the pool
Splash - Master went in the pool
Even our femal doctor had to go in
Well our Swedish Vice Captain got his son wet
It was what you call a quicky - his up again
"bødlerne" blev foreviget inden også de endte i poolen


Pridal-Odysse dag 2, 3 og 4

Dag  2  gik med at komme ombord på skibet, med to store kufferter på 26 kg og 16 kg. så ønsker man, at køen ikke er så lang, idet der ikke findes bagagevogne på San Diego Cruise Pier.
På den anden side er der kun 950 Pax, der skal om bord  på 10 timer og ikke 5000, så det skal nok gå. Folk er så flinke, hvad man ikke kunne være sikker på, når man kommer rullende med så meget bagage og endda en stok i den "3." hånd, gud ske lov var det tørre vejr.
Pludselig var man fremme i første position  "ikke ballet", men hvor en anden tog ansvaret for kufferterne, og så var det en helt anden sag.
Så var der bare papirerne, der skulle passe, og det gjorde de, så jeg stavrede af sted op ad landgangsbroen. Crystel Symphony lignede sig selv, Verdens smukkeste krydstogsskib, bygget af en svensker i Finland i 1995.
Efter at fået tildelt "Tender" nummer 8, og bevist, at man kan iføre sig redningsvest, var det tid at lade trosserne gå, og vinke farvel til San Diego.

Dag  3 gik med at komme til hægterne igen efter to anstrengende dage. Computeren skulle lige tilsluttes skibets router og prøves af. Det gik godt indtil den pludselig havde fået nok, lagde totalt af og gik i sort, som om den nægtede at tage strøm til sig, og så er der normalt ikke andet at gøre, end at smide den ud over rælingen, hvilket er forbudt, så den fik en gang "onslove" massage med the whole works, control-alt-delete og alle de øvrige taster på en gang. Det hjalp med denne gang tortur, og pludselig kom der lys i tingesten, så det blev muligt at overbevise den om, at det var for tidligt at sige stop. Så den accepterede en omgang mere. Nu kører den upåklageligt, sådan skal det gøres.
Aftenen afsluttedes med en "Pingvin Dinner", som jeg var for træt til at deltage i, så ingen Captains billeder denne gang.

Dag  4  var vi ude in the middle of nowhere in the Pacific Ocean, så jeg besluttede at gå til et enrichment kursus angående the "World of Islands" in the Pacific.
The young Doctor double xx fra western California havde tilsyneladende skrevet en afhandling om folkene på de polynesiske øer, hvori det påstås, at Europæerne havde tvangsbundet dem til øerne og påtvunget  dem at bruge moderne både, så staklerne havde glemt deres egen bådebygnings og navigations kultur. Det havde fået dem til at gøre oprør i 1970' erne, de ville tilbage til naturen og deres gamle kultur og dennes genvordigheder.
Sandheden er nok, at turismen (os) vi holder liv i disse mennesker, og er med til at give dem en fornuftig indkomst, ellers ville de være afhængige af naturens luner, og deres gamle kulturs genvordigheder, med stammefighter og intet, der kunne smage af medbestemmelses rettigheder.
Den unge generation kender intet til historie før 1970. Det er skræmmende i en landsdel som California.
Jeg valgte demonstrativt at vælge den slags "verdummeren" lektion fra, og gik op til mit Stateroom
og drak en flaske "veuve clicquot", som var en gave fra skibets Hotel Director.
Tænk hvad jeg kunne være kommet til at fortælle den stakkels unge naive californiske Doctor.
Skål !!



                                              Her er vi halvejs til Nuka Hiva fra San Diego


Den omtalte gave fra hotel Director Herbert Jæger (gule Enke på dansk)


Vores flotte skib Crystal Symphony


                                                                   En opgave for Ulrik
                         Hvad er det for nogle hvide spøgelser bag forkanten af vingen på en B-777
                                              Du må gerne kommentere fænomenet under siden!

























søndag den 27. november 2016

Pridal Odysse dag 1

Pridals odysse  2016-2017 !

På en regnfuld tidlig morgen den 25. november 2016, forlod jeg NCE med BA-341, en A-319, til LHR. Det tegnede til at blive "one of those days" trist med masser af skyer og turbulent flyvning op over de Franske Alper mod Paris, men pludselig kom Captainen ind på højtaleren og annoncerede, take it easy om lidt skinner solen, og I vil se både "the white Cliffs of Dover" og Winsor Castle, vi skal nemlig lande fra west mod øst i LHR.
Ganske rigtigt "seat belt signs off" og vi begyndte at descende mod LHR . Der var usædvanlig lidt trafik mod LHR , så vi passerede the English Channel  med den lave morgensol i ryggen.
I tell you, det føltes en lille smule, som det de engelske piloter under 2. verdenskrig må have følt, når de så "the white Cliffs of Dover" efter et natligt togt over Tyskland. Solen i ryggen, the blue skyes over London, og disse flotte hvide paneler, der rejser sig op af den Engelske Kanals blå vand. Det var helt "Papa Bue'sk".
Dette var ikke alt. Kaptajnen lavede et stort højresving for at komme i position til at lande mod øst i LHR. Lidt efter så vi så Union Jack vejre over Windsor Castle. Elisabeth var nok ikke stået op endnu, men høre os kunne hun sikkert, selvom hun er vant til denne flystøj.
Selvfølgelig huskede jeg at fortælle Kaptajnen, da jeg forlod flyet, at he had just "made my day" with his optimistiske annoncering, og bag efter mere end opfyldt de vildeste forventninger.
Derefter fulgte 4 timers ventetid i LHR' Club lounge, 2 timer er obligatorisk for at være sikker på, at bagagen kan følge med. Jeg huskede på, at det hele var frivilligt, så ingen sure miner.
Endelig tid til afgang for  BA-273, en B-777, fra LHR til SAN (San Diego).Det er i øvrigt mit favorit fly, ikke for stort, så Pax køerne er rimelige.
Disse moderne fly synes at have gummivinger. Det er ikke ualmindeligt, at vinge tipperne bøjer 8 meter op over vandret under flyvningen. Det ser lidt uvant ud, når man selv har fløjet "såkaldt" fixed vinge fly.
Solen nåede lige netop at overhale os med en halv time inden vi landede.
Det blev en lang dag, inden jeg nåede frem til hotel Palomar downtown i San Diego.
San Diego er ikke nogen lille flække, men en millionby, og hvis vi regner de nærmeste forstæder med kommer den nok op på 3 millioner.


                                                           Airbus  A-319   NCE - LHR
                                                     Boing  B-777      LHR - SAN
                                                             White Cliffs of Dover
                                                                   Windsor Castle
                                                                  Windsor Castle  Parade
                                                       US Marine Corps  Training
                                                                More Training
US NAVY  flat top  Midway
                                                 Graduated  US MARINE (Leather necks)


Odyssen 2016-2017