Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

søndag den 6. februar 2011

At Montevideo Uruguay

Det var så Montevideo. Vores tourguide havde lige pludseligt 3 forklaringer på, at byen kom til at hedde Montevideo, men jeg holder fast på den bedste, nemlig "jeg ser et bjerg" .
Byen er lidt størrere end København. Da det totale indbyggerantal i Urugay er ca 3,2 millioner, betyder det at næsten alle, der betyder noget i landet, er flyttet til hovedstaden.
Urugay er navngivet efter den flod, der løber gennem byen. Det var indianerne, der gjorde det, så jeg afholder mig fra at fortælle de mange røverhistorier, som forklarer, hvorfor den endte som Urugay.
Vore venner fra Falklandsøerne, ombord på det stolte skib "Star Princess" , har lige arriveret, så nu starter stormløbet på excursionsbusserne.
Da vi kom til Plaza Independencia, sad der en enlig gammel mand og drak en øl (søndag morgen kl 8),
men sådan skulle det ikke vedblive at være. De 10 touristbusser åbnede dørene og lidt efter lignede pladsen Rådhuspladsen i København lige før jul.
Pladsen er helt dommineret af  en rytterstatue med Uruguay største helt på toppen - Jose Gervasio Artigas.
Efter at have inspiceret deres gamle patriciavillaer, kørte vi til landets parlementsbygning, hvor vi efter tur fik lov at gå igennem bygningen. Man skal være tålmodig, når man ikke har koordineret sit besøg med den "øvrige verden".
Vi kørte forbi flere parker med forskellige monumenter. De er lavet i Bronce, og det er et dyrt materiale hernede, så studer billederne, der mangler et eller andet på skulpturerne, f.eks. mangler en af hestene sin hale og flere mangler seletøj? Det er "fagre nye verden" også hernede.
Derefter gik turen ud til de nyriges og ambassadernes domæner.
Byen virker meget grøn, da alle gader uden for den gamle stad er anlagt som boulevarder.
Det virker som om landet har store økonomiske problemer. Der er ikke blevet penge tilovers til vedligeholdelsen af de mange ældre bygninger, så den økonomiske krise hærger også hernede.

Nu kommer the Star Princess



Få fingeren ud, og se at komme ned i busserne






Den hyggelige morgenstemning


Touristinvation



Læg mærke til vandalismen


Parlamentet


Det monopoliserede statslige telefonsystem. De må have råd til det?





De passer på forfatningen



De specielle Uruguayiske oxkærrer med de store hjul.


De nyrige


Mindesmærke over faldne sømænd - repræsenterer havets kræfter


Montevideo langs rio de la platas bredder


1 kommentar:

  1. Du kan ikke bare skrive: " Vores tourguide havde lige pludseligt 3 forklaringer på, at byen kom til at hedde Montevideo"
    Og så ikke komme med forklaringen!!! Eller skal man abonere på bind 2?
    Det virker som en helt fantastisk tur :)

    SvarSlet