Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

tirsdag den 10. marts 2015

Albany

Albany !

I dag kl. 0800 lagde Skipper til ved Pieren i Albany, så forsinkelsen fra tidligere var indhentet (22 knob hele vejen).

Jeg har lidt problemer med at disembarkation i Fremantle først startes kl. 0500 den 13. Mit fly til Singapore afgår fra Perth's Internationale Airport kl. 0640, og Crys-Se ligger i Fremantle. Der er ca. 45 minutters Taxi kørsel fra Fremantle til den Internationale Airport. Conciergen arbejder på problemet. Det ser ud til, at jeg undtagelsesvis får lovtil at forlade skuden 1. time før de andre.
Bloggen genoptages først, når jeg er kommet til  BKK.

Jeg tog vores Shuttle bus fra Pieren til downtown, og forsøgte at tage nogle billeder en route. Jeg opgav dog at gå på opdagelse i byen. Der var ikke noget at komme efter og dog  ??? Jeg blev ombord i shuttlen tilbage til Pieren.

 Ren nostalgi
 Bukseovergang ?
Amazing what
 Der var den !
 Art noveau - en halv Utzon
 Hun venter- men keder sig
Moderne Wind-farm

mandag den 9. marts 2015

Albany

Albany !

We are on the leg to Albany doing the crossing of the Great Australian Bight here in the northern part of the Southern Ocean, which is the only ocean that is unbroken by any landmass. The sea south of us has for centuries been known as the Roaring 40’s, because the prevailing westerly winds howl constantly at these latitudes. This has made the Tasman Sea, the Cape of Good Hope and the Drake Passage (Cape Horn) so famous and feared, especially in the era of the “Tall” Ships.  The Ozzies call this Bight the Outback of the Seas. The normal rich marine life that characterizes most continental shelves is not here, but the seabed is actually an extension of an inland desert known as the Nullarbor Plain, which consists of the world largest single piece of limestone. The highway that traverses this plaine, has a ninety-mile long straightaway. Crossing it has become the ultimate outback experience. The Trans-Australian Railway has broken this record by making a more than 300 miles dead straight track.

Pludselig efter ca. 19 timers sejlads drejer skuden 180 grader, og Skipper fortæller over højtaleren, at vi har behov for en speciallæges vurdering af en syg patient, så vi må tilbage til Adelaide, som er det nærmeste sted, hvor de har en sådan. Ozzierne finder så ud af, at de kan sende speciallægen ud til os med helikopter og på den måde få hans vurdering. Efter 3 timers sejlads i den ”forkerte” retning dukker helikopteren op, og speciallægen bliver hoistet ned på dækket og vurderer at patienten skal med helikopteren til Adelaide. De bliver hoistet op i helikopteren, og vi laver et 180 graders drej, igen på vej til Albany, vi har alt i alt tabt ca. 6 timer, som er indenfor tidtabellens rammer.

I vores crewliste står der, at vi har 3 Ship’s Doctorer i staben, 1 Svensker og 2 med navnet Pharoah, specialerne er ikke nævnt. Jeg kom til at tænke, i tilfælde, hvor vi i krydstogtet er uden for helikopter rækkevidde på verdenshavene, kunne det være meget rart at have bare 1 af Pharoah’erne til at assistere med en evt. mummification – eller huur, er der noget, jeg har misforstået?

Jeg mangler billeddokumentation på ovenstående episode, det var ved at være halvmørkt, og vi udenforstående tilskuere blev holdt på behørig afstand, så det var mest helikopterlarmen, der fortalte os, at der skete noget unormalt. Bagefter fortalte de få, der kunne se, hvad der skete, os andre, så det er andenhånds informationer, men hvad journalister rammer sjældent plet med første indlæg.

søndag den 8. marts 2015

Adelaide

Adelaide !

Det lyder som et pigenavn, måske endda et dronningenavn, men hvem husker King William the IV og Queen Adelaide. Han var forgænger til Queen Victoria, som var hans yngste broders eneste barn, og som nu var ved at nærme sig førstepladsen på arvelisten til den engelske trone. Adelaide og William fik flere børn sammen, men de nåede aldrig pubertetsalderen, før de døde. William var meget viril. Han var far til 10 børn med en af datidens stjerneskuespillerinder. Det må siges at være paradoksalt, at Adelaide, der ikke kunne levere en tronarving, blev udødeliggjort ved at få en Australsk by opkaldt efter sig, mens byens ”geniale” byplanarkitekt Colonel William Light kun fik en lille ”Square” opkaldt efter sig. Arkitekt Jørgen Utzon måtte lide samme skæbne, efter at have været den ”geniale” ide mand til Sydney Opera House. ”Så’ent er livet” synger man i Sverige, og det er nok rigtigt!

Colonel William Light’s geniale byplan består i, at han omgiver en bykerne, som skulle være 1 mile lang og 1 mile bred, med grønne områder, som skal forblive ”grønne”. I dag fungerer de som parker og fritidsområder med f. eks. boldbaner. Light’s ide med de ubebyggede grønne områder var flere ting. For det første skulle de fungere som overnatningssted for kvæg, der skulle til markedet ved havnen. For det andet skulle de være sidste forsvarsområde, i tilfælde af at byen blev angrebet. For det tredje skulle de holde fremtidige forstadsbyggerier og industrianlæg på afstand. For det fjerde skulle de fungere som rekreative områder for dem, der boede inde i bykernen. Han havde sikkert mange flere forklaringer, men han døde meget ung af tuberkulose, så disse kendes ikke.

Adelaide er en stolt skole by med et yderst anerkendt, professionelt og internationalt Universitet. Studenterne strømmer til fra mange forskellige lande, selvom udlændinge må betale ”school fees” for undervisningen. Dette giver i øvrigt mange arbejdspladser, som er højtlønnede, til byen.

I Adelaide hævder man, at de er den eneste af de store australske byer, der ikke er grundlagt af ”prisoners” fra de engelske fængsler, men dem fra Melbourne fortæller så, at de i Adelaide ikke selv har bygget et eneste af deres huse i byen. Det hyrede de engelske ”exconvicts” fra Melbourne til.

South Australia (SA) har under to millioner indbyggere, hvoraf de 1,3 millioner bor i Adelaide. De har et klima som ved Middelhavet, så de er kommet i gang med vindyrkning, hvor der er nedbør og vand nok. Australiens nationale vincenter er også placeret her.

 Adelaide old Harbour
 Not Art Déco
New Hall  - Art Nouvel 
 Ayers House - Rock
 Art Déco
Torrens River inbound
 Mount Lofty
 700-800 meter
 Adelaide  "Squaremile"
 Note Light's grønne ring
 Crys-Se  lidt til højre i baggrunden
?
 People
 Adelaide med tydelig grøn ring
 Dagens Scoop   Qualla Bear ?
Der var tre men det er nok den samme
jeg har fotograferet 4 gange
 











torsdag den 5. marts 2015

Melbourne

Melbourne!

Det var noget af en prøvelse at komme fra Sydney til Melbourne. I går aftes måtte skipper, ved lodtrækningen om vejret, acceptere at vores vejr ville blive en orkanagtig storm med vindhastigheder på over 60 knob i vindstødenes. Han syntes, at vi skulle ”reducere” hastigheden til en 12 til 13 knob, så bølgeslagene, der ramte os, ville blive mindre kraftige end ved de 18 til 19 knob, som vi normalt krydser med, men på den måde ville det vare ved hele natten. Her syd for Australien er der anderledes gang i Neptun, end der var på det store Stillehav, man kan kalde vejret på disse breddegrader for ”Cap Horn Weather”. Vi er også ved at komme for langt syd for troperne. Det kniber med at holde 20 C midt på dagen. Jeg har ikke fortrudt, at jeg skal stå af i Perth eller i Fremantle, hvor pieren ligger.

Hvis man er overtroisk, så er her anden forklaring på nattens oplevelse. I går fik vi at vide, at Japanerne (NYK) har solgt Crystal Cruises til Kineserne i Hong Kong (GHK). Så kommer Crystal Cruises i selskab med Star Cruises, som er 100% ejet af GHK, og Norwegian Cruise Line, som GHK er major shareholder i. Ideen med opkøbet er at udvide Crystal Cruises med et nyt formidabelt krydstogtsskib med optimal luksus til passagererne. Nu plejer Crys-Se at være den uomtvistelige ”diva” her i Crystal Cruises, så det lød ikke så godt med en anden plads. Derfor føltes det, som hun pludselig gik i ”pitch and rolling mode” på engang, idet hun hoppede og dansede hele natten. Nu føles det, som hun er blevet træt af det pjat og har ”faced facts”, det gælder om at holde anden pladsen ellers kommer Crys-Sy og snupper den.

I 2012 var jeg også igennem Melbourne på et krydstogt, der endte i Hongkong. Jeg skulle nødigt modsige det, som jeg skrev dengang om Byen, så jeg vil henvise til 2012 versionen. Det var i øvrigt noget om studenter og millennium wheel, det står stadigt i bloggen.


Det var rart at få tøjret Crys-Se 
 Den "sejlende" Hollænder
Observatorium 
Botanisk have
 Forvirrede turister - mangler leder
 Tobakspibeblomster ?
 Elefanter
Skulptur
 Smukt træ

soldat fra Gallipoli slaget
 Memorial - den 11/11 kl 1100 1918

på afstand
 skyline
 Antenne
Yarra river
 Melbourne Museum
 bro over River Yarre
smedejerns kunst til alle
 en slags positiv grafitti
 Udstillingslokaler

 Art Déco - forfaldent
Grafitti ?
 Art Déco - vedligeholdt
 River Yarre
Hollænderen er "fløjet"