Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

onsdag den 4. marts 2015

Sydney


Sydney!

Sydney Opera House er et must, når man er i Sydney. Klassikeren Madame Butterfly med deres stjerne sopran var på ”menuen”. Jeg var så heldig at få en af de bedste billetter i et stopfyldt teater, så kan man ikke forlange mere. Efter et af Madame Butterfly’s store partier oplevede vi, at en af publikummerne rejste sig og råbte BRAVO, hvorefter en kæmpe applaus brød ud. Det var som at være tilbage i Moskva på Bolshoi Teatret, hvor dette var en meget normalt belønning for en stor præstation, måske har det bredt sig? Jeg er ikke den store opera kender, men selv med mine ”hearing aids” kan jeg høre, hvornår der ydes noget, der er sublimt.
 
I turen indgik også en tre retters middag, som skulle have været på Operahusets VIP restaurant Bennelong, men den var ved at blive renoveret til endnu bedre standard, så vi endte på VIP tre stjerne restaurant Aria, som ligger på gadehjørnet lige op til Operahuset. Det var en fantastisk ”smagsoplevelse”, og det selv om vi er vant til et gourmet køkken ombord på Crys-Se.

Selvfølgelig foregik transporten i limousiner fra vores ”tenderlandgang” ved Dawes Point ved The Rocks, hvor i øvrigt den første landgang af engelske fængsels fanger fandt sted.
Var der ikke et aber dabei ? Jo Cunard lines ”Queen Elisabeth” havde stjålet vores parkeringsplads, pieren lige over for Operahuset. Den havde vi bestilt og fået tildelt for mere end 1 år siden, men for fjorten dage siden meldte skipper, at vi var blevet flyttet til en buoy’e parkering med tender landgang ved The Rocks. Han nævnte ikke noget om Queen Elisabeth, men jeg kunne høre, at han var sur. Hvem ligger så ved pieren, da vi fortøjer ved  buoy’n i Sydney Harbour. Rigtigt den sorte Knight Queen Elisabeth. Det havde ellers været meget passende, at Queen Elisabeth’s passagerer var gået samme vej, som de engelske fængsels fanger! Men nej sådan spiller klaveret ikke in the real world.

Efter sådan en aften føler man, at man har fulgt Regeringens instrukser om at sætte forbruget i vejret, så der skabes nogle nye arbejdspladser. Ok det var så in Australia, men hvad, hvis vi lader globaliseringen tælle med?

Jeg begrænser billedmængden. Sydney er en af de mest kendte byer, bl.a. på grund af Jørgen Utzon.


Sydney Opera House

Outdoor
Indoor Koncertsal
Akustikken helt i top
Svenske tegl
Udviklet til "Rumfærgen"
> en million af dem importeret fra Sverige


Sydney Harbour Bridge
Downtown Sidney

 Hov overse den sorte kasse på vores plads
 Den skæmmer Operahuset
 Næsten ude af billedet
Nå det er Cunards "Queen Elisabeth"
White beauty "Crys-Se"



Ingen kommentarer:

Send en kommentar