Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

torsdag den 16. februar 2017

Pridal - Aventure dag 84


Cairns dag 84

Excursion Kuranda Scenic Railway, Rainforest station & Wildlife, kl. 0800. Excursionen starter med bus fra Crystal Symphony til Freshwater station, hvor der skiftes til Kuranda Scenic Railway. Turen med toget tager ca. 90 minutter, hvor man passerer 15 tunneler og 37 broer før man når Kuranda Station. Det foregår på første klasse med lædersæder, snacks og champagne. Damplokomotivet er erstattet af to store Dieselmotorer, så der er power nok til den stejle bane. Når der er sceniske oplevelser sættes farten ned, og et sted stopper man toget, og lader pax. gå ud på perronen for at tage billeder. En rigtig Turistkonstruktion, hvor der er ”kunder i butikken” og gang i omsætningen.

Vore busser har taget landevejen op til Kuranda Station, og er klar til at transportere os over til Rain Forest Station & Wildlife. Her venter der os en overraskelse, en tur med nogle gamle WW2 ”Army Ducks”. Det er amphibie køretøjer, som har overlevet tidens tand i mere end 70 år. De har lavet et såkaldt amphibie track på skråningerne og videre ud gennem en sø, så det var en meget dramatisk tur vi fik. Samtidig fortalte ”Army Duck” Captainen om vegetationen og dyrelivet i regnskoven vi passerede. Lige fra slanger og krokodiller til sjældne træer og planter, som kun fandtes i denne regnskov. For at gøre det endnu mere dramatisk lukkede ”Vorherre” op for et kraftigt Tordenvejr med styrtregn i lange baner, og selv om vi havde en presenning over fartøjet, kunne vi ikke undgå at blive gennemblødte. Captainen spurgte også, hvad havde I egentlig forventet jer i en tropisk regnskov, turene afgår uanset vejret. Det er rart med lidt krydderi på tilværelsen, så bliver oplevelsen større.

Vi havde lige 20 minutter til at se på dyrene i parken, kænguruer, koalaer og krokodiller efter amphibie turen, men de fleste søgte hen i bussen, så vi kunne komme tilbage til Crystal Symphony og få lidt tørt tøj på. Alt i alt en mindeværdig oplevelse, især ”Army Duck” Captainen, han aspirerede til et ”stand up komedien show”. Der er nogen, der kan det der med at underholde i alle situationer.

Styrtregnen under tordenvejret er desværre ikke så godt dokumenteret. Jeg havde nok med at holde camera og computer tørre og undgå, at de største regn nedfald fra presenningen ramte mig. Jeg sad på forsædet ved siden af Army Duck Captainen, som hele tiden havde nye opgaver til mig, mens han sang "singing in the rain" for fuld udblæsning. Der er mange forskellige kontrol håndtag i en Army Duck, så den kan køre og sejle forlæns og baglæns.
Farvel Cairns afgang til Darwin kl. 1600.


Han står der endnu Captain Cook
Kuranda banens begyndelse
Flot Railroad Logo
Vi havde vogn 2 og 3 , 1. klasse I believe
nasser af turister
vognene var fyldte
flot udsigt over Trinity bay
opdyrket farmland i bunden af dalen - sugarcane
Tropisk Regnskov op af bjergene
fredede reservater
en af de mange broer
vandfald i baggrunden
udsigt fra mit sæde i vogn 3
mere udsigt
Barron River
mere River
Barron River dalen
Photo time vandfald m.m.
virkelig flot split vandfald
indtryk af de mange pax
Barron Falls Station
vandfaldet once more
flot logo på de vel vedligeholdte vogne
Kuranda Station
Aboriginel med sit blæse instrument 
Army Duck på hjul
Army Duck i vandet
Han snød os vi må hele vejen rundt
Army Duck er ikke så manøvredygtig i vand
man skal planlægge i god tid før man kan dreje
op af vandet - skift fra Skrue til Hjul
Der var lige en  banan lund
Den flotte indgang til anlægget
med springvand og græsplæner




Ingen kommentarer:

Send en kommentar