Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

torsdag den 15. december 2016

Pridal - Aventure dag 20


Pridal – Aventure  dag  20.

Pludselig i går aftes, medens vi sad midt i middagen, og skibet skulle til at afsejle fra Nukualofa, kom Master igennem over højtaleren og bekendtgjorde, at han havde truffet en vigtig, men meget svær beslutning.

Ingen ”Bula” (velcome) i Lautoka på Fiji Islands denne gang, vi drejer skuden mod syd, og sejler for fuld speed mod Tauranga i nord New Zealand.

På lørdag den 17. december, hvor vi skulle have været i Lautoka, forekastes det, at de bliver ramt af en kraftig orkan med regn og blæst, der giver bølger på en 9-10 meters højde på havet, en ”Cyclon” som det benævnes på disse breddegrader. Den bevæger sig i retning af os med ca. 20 knob, så hvis vi stikker af nu, kan vi holde den på afstand helt til New Zealand, og håbe at den drejer af eller dør ud i løbet af de næste døgn.

Ok, så forsvandt også Fiji, ligesom Cook Island gjorde det den 12. december. Vi er knap så heldige på cruise 6231, som vi var på cruise 6230, men vi husker på, at det her er ingen ”Rutebåd”, men et ”Pleassure Ship”, så vi tager ingen unødvendige chancer. Thank you Master ingen ”spaghetti” løsninger!

By the way, det er første gang, som jeg deltager i et ”Cyclone-race” med ”Neptune”. Han har et handicap ved både at være in the large Pacific Ocean og på den sydlige halvkugle. Husker han f.eks., at her nede kører vi clockwise omkring cycloner? Han kunne jo komme til at blæse med os i stedet for mod os, som han drillede Odysseus med in the much smaller Mediterranean Sea. Jeg lover at rapportere om et par dage, hvor vi forhåbentlig har vundet th race.

 Den mørkeblå stibe øst for Tonga er Tonga Graven
 Tonga Graven er 1375 km lang
 Tonga Graven er 10882 m dyb
 området for  Cyclon-racet
Den er god nok Master drejer mod syd


Ingen kommentarer:

Send en kommentar