Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

onsdag den 15. marts 2017

Pridal - Aventure dag 110 og 111


Ho Chi Minh City Vietnam dag 110 og 111.

Dag 110.

Excursion to Mekong Delta, Cai Be Village.  Kl. 1115 – 1930.

Det var en lang tur i en Minivan, 2,5 timers kørsel ned til Mekong Deltaet, og mindst lige så længe tilbage til Pieren, og så endda i mørke den sidste time.

I Hanoi træffes beslutningerne, om hvad der skal laves i Ho Chi Minh City, der har 10 millioner indbyggere af Vietnams 92 millioner.

Hanoi er meget mindre og ikke så udviklet som Ho Chi Minh City. Man påstår, at i Syd tjenes pengene, mens man bruger dem i Nord. Det er derfor svært at få infrastrukturen til at stemme i en så stor by som Ho Chi Minh City, når alt skal godkendes i Nord.

Derfor er der kun i brug ca. 45 km Motorvej, som adgang til Mekong Delta området. Andre steder i Byen kan man se store eleverede motorvejskonstruktioner, som bare ender i den blå luft, men Rom blev jo heller ikke bygget på 1 dag.

Vejene til og fra Motorvejen er ubeskriveligt dårlige. De tunge lastbiler har trygget fordybninger i overfladen. Funderingen er slet ikke beregnet til dem. Hastigheden må hele tiden reduceres ellers ender passagererne i taget for mange gange, selv om affjedringen er god i de nye Ford Minivan, som vi kørte i.

Hver Minivan kunne tage 8 passagerer, en chauffør og en engelsktalende ”partigodkendt” guide. 

Turen til Mekong Deltaet er populært, så der var ”solgt” sæder til en kortege på 21 stk. Minivans.

Efter 2,5 timers kørsel, blev der budt på Frokost med Vietnamesiske delikatesser i Trung Luong Restauranten, der lå ved en af Mekong flodens mange grene.

Vores ”Longboat” var parkeret uden for. Det sværeste, ved turen for mig, var de 4 af og påstigningerne på vores smalle ”longboat”, der lagde til ved improviserede landgangsbroer uden gelænder af nogen art.

Sejlturene fra det ene stop til det næste var maleriske og eksotiske i det mangrove agtige delta med de mange smalle kanaler.

Livet de pågældende steder foregik på en enkelt måde og bestod nærmest i ”Staying alive” (som John Travolta i dansekonkurrencen i filmen Saturday Night Fever).

Guiden påstod, at de unge på stedet ikke havde nogen ambitioner. De gad ikke gennemføre skoleundervisningen, men var tilfredse med dagligt at leve fra hånden i munden, som deres forældre havde gjort det i århundreder.

På en måde havde han ret, ingen af dem havde været ude i den store verden og erfaret, at livet kan leves anderledes, uden at de skulle yde en stor målrettet indsats med masser af afsavn fra deres nuværende friheder. Hvis man er tilfreds med sine nuværende forhold, hvorfor skal man så ændre dem. Fisk var der masser af i floden, og frugterne hængte på træerne lige til at plukke.

Det man kan sige er, at det åndelige tilbud og behov syntes meget lavt, og at motivationen til at ændre noget manglede for det store flertals vedkommende.  

Det minder lidt om, hvad jeg erfarede fra de små samfund på de små tropeøer i Stillehavet. Når det nødvendige for livets opretholdelse bliver for let forsvinder mange ambitioner og ligeledes en del af kreativiteten!


 Dag 111.

Jeg blev ombord – en såkaldt havnedag, hvor jeg slapper af efter gårsdagens strabadser.

Desværre er internettet nede. Det kunne være Hanoi, der ikke har godkendt, hvad vi kunne finde på at skrive. Jeg håber for dem selv, at de ikke går i så små sko.

So” I am sitting on the dock of the bay (river), watching the tide rolls away” – Wasting time – oh yes!.


Ho Chi Minh City lige om hjørnet
Ind i Deltaet
op ad floden
Sideflod afspærret - kun flyvefisk kan passere
Hele minivan og busflåden lignet op når vi kommer
guiden var flink til at tage billeder for gæsterne
så det blev et dobbelt foto

her ved rastepladsen en route
Splinternye Ford Minivans - dette er vores gruppes
på den igen
Fremme ved Restaurant Trung Luong venter vores Longboat 
flodbredden fyldt med disse vækster
både broen
ris hatten er stadig in
fint logo
Restaurant Trung Luong i baggrunden
Mekong Riverside - står der vist
ud i trafikken på floden - towboat
der er savsmuld under presenningen
første række til vandet
varierer lidt
mors stueplante som træ i baggrunden
Jack frugter - smager godt
her pakkes bolsjer lavet af kokosnødder var det vel?
Bautasten over den opridelige ejer
vældig flot hus med mange træskærearbejder
flot møbel
lidt af et museum
nok fra den franske tid
sikke blomster - store som tekopper
mango øverst -  jack frugt nederst
nok en plantevækst
så var det tid til gruppebilleder
fastslog guiden
Alle både er forsynet med frygtindgydende øjne,



Ingen kommentarer:

Send en kommentar