Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

lørdag den 21. februar 2015

Auckland 2

Auckland Queen Street!

Anden og tredje dag i Auckland var vi ikke så heldige med vejret. Det regnede og vi nåede kun op på 22 graders C, men første dag fik vi solskinsbillederne i hus, så der er ikke noget at klage over. I dag sejler vi til Tauranga kl. 1800. De tre næste stop, Tauranga, Napier og Wellington, er alle på ”Nordøen”. Derefter lægger vi til i Christchurch og Dunedin, som begge er på ”Sydøen. Vi forlader New Zealand gennem, Dusky-, Doubtful- og Milford Sounds, som Captain James Cook har givet disse noget tilfældige navne.

I øvrigt har Skipper parkeret skuden lige for enden af Queen Street (svarende til strøget i CPH), så vi ligger på Rådhuspladsen. Jeg havde planlagt en tur op i deres udsigtstårn (328 m), men udsigten var ”doubtfull”, som Captain James Cook ville have sagt. Tårnet er det højeste ”fritstående” tårn på den sydlige halvkugle (down under). I må nøjes med et billede af tårnet.

NYK line, et af Japans største rederier, hvis ikke det største, startede krydstogtsvirksomheden med skibet ”Crystal Harmoni”, derefter lod de bygge Crystal Symphony og sidst Crystal Serenity. Blandt stamgæsterne er der megen nostalgi omkring Crystal Harmoni, der nu er solgt ud af Crystal Cruises, og sejler videre for NYK line under navnet Asuka II, hovedsageligt med japanere. I går kom Asuka II  til byen og parkerede lig ved siden af os. Der blev arrangeret ture for gamle veteraner til at komme ombord i deres gamle ”Harmoni”.

Jeg tror, at Crys-Se blev lidt mopset. It is too much having her so close, but with my 2 pot-el-engines and two bowthrusters are there no doubt about our ranking, let her watch my superiority. If necessary, I will outperform her within the harbor.

What a disgrace, when Asuka II left harbor this morning, , she had to have two tugs to pull her out.

Forresten har I hørt historien om Pandoras Æske, ikke den fra græsk oltidskundskab med Hermes, men den med Captain Bligh, der kom tilbage til Tahiti  med skibet Pandora, for at hente de mytterister fra Mytteriet på Bounty, der stadig var i live og som opholdt sig der. De fandt 14 som blev sat i et forsvarligt aflåst fange bur på dækket. Dette blev kaldt Pandoras Æske af besætningen. På vejen tilbage til England forliste Pandora på ”The Great Barrier Reef”, kun 10 af de 14 mytterister kom ud af den aflåste Pandoras Æske. Heraf blev 3 dømt og hængt mens resten blev frigivet. De 8, der fulgte Fletcher Christian til Pitcairn blev først ”fundet” meget senere, hvor de fleste af dem allerede var døde. Fletcher Christians skæbne er ukendt, der er ingen dokumenterede oplysninger, men en masse meget forskellige rygter.

 328 meter ikke dårligt
 Cricket er populært når man er bedre end UK
 Note antal sekunder til  go
 Minder om Piet Heins Superelipse

 lidt rodet byplanlægning
 Auckland glemmer ikke Galipoli
 Maorierne glemmer ikke 1850'erne

NZ  Nurse fra Galipoli
 fredeligt på havnekontoret i dag
 Så kommer rivalen Asuka II
 Crys-Se har observeret hende
 Men hvad hun er jo ingen konkurrent mere
Dette fik mig til at huske historien om Pandoras Æske


Ingen kommentarer:

Send en kommentar