Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

lørdag den 21. februar 2015

Tauranga

Tauranga !

Her til morgen var jeg på en Panoramic Tauranga bustur. Byen ligger smukt ud til Bay of Plenty, som er navngivet af Captain James Cook.

Det lykkedes Captain James Cook at observere Maoriernes liv på stranden, gennem en kikkert, uden at gå i land. På den måde undgik han, at der blev affyret nogle skud, og han fik et godt indtryk af deres levevis. Hans opfattelse var, at de havde nok af alt, hvad de behøvede, og derfor gav han bugten navnet Bay of Plenty.

I dag har de en stor eksport / import havn, større end Aucklands. Herfra udskibes dairy produkter, Kiwi frugter og timber. Desuden er Turistindustrien blevet stor, op til flere krydstogtsskibe pr. dag.

Hvad vil turisterne her i Tauranga? Pludseligt gik det op for mig - 
Hollywood or whoever made that film trilogies about The Lord of the Rings. Mange af de andre her på krydstogtet skal ud til Hobbiton i aften. Jeg har hverken læst bøgerne eller set filmene, så det skal jeg ikke!

Filmindustrien bestemmer det meste af, hvad folk skal se, høre og snart også tænke. Den slags fantasier, som Hobbiton repræsenterer, er for infantilt for mig, men alle andre er velkomne til at bruge deres tid på disse fantasier.

Det er småt med billeder, man får ud af en bustur uden stop som i dag, men der var heller ikke så meget der var værd at forevige.



Crys-Se
Kiwi bird (not fruit)
 thats the way the Captain tries to sail or ?
 The Bay of Plenty

you see Maunganui
 Maunganui
 Another dead vulcano
 It is only clouds at the top
 you see
to be absolutely sure
 Bay of Plenty

 Some statues from the Maorie war
 It looks dangerous

 timber to china
 Small island outside the bay

2 kommentarer:

  1. Af en "kedelig" dag at være, var der da alligevel indtryk nok :) Spændende læsning og billeder. Ses om ikke så længe!

    SvarSlet
  2. Hollywood er uden tvivl selektivt, men hvis man ser filmene, vil jeg vove at påstå, at de har valgt nogle ganske flotte scenarier der kunne være værd at se :) Meen hvis man ikke har set filmene er det forståeligt nok ikke såå interessant.. Spændende ellers :) Masser af billeder! Det kan vi lide!
    Knus Henrik

    SvarSlet