Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

tirsdag den 24. februar 2015

Napier


Napier !

Forventningerne til Napier var ikke store, så skuffelserne må være af samme størrelsesorden. Det er en by med ca. 60.000 indbyggere. Den ligger sammen med nabobyen Hastings ved Hawke’s Bay, i et meget frugtbart område. Napiers nye havn er NZ’s tredje største eksporthavn, efter Aucklands og Taurangas. Det er tømmer og frugter, som udgør langt størstedelen af eksportvarerne fra havnen.

Området var så uheldigt i februar 1931 at blive ramt af et kæmpejordskælv, som næsten udslettede byerne, især Napier. Derfor består de gamle bykerner af relativt moderne bygninger fra 1930’erne, det man kalder Art Déco stilen. De er meget stolte af disse halvgamle ”kunst” dekorerede bygninger, men i disse moderne tider er der kun få, der har midler til at vedligeholde dem, så ”bankerne” lader dem erstatte af moderne effektive ”glashuse”. De havde lige haft en fest, hvor de hyldede de gamle Art Déco bygninger, som var blevet vedligeholdt og endnu fungerede i byerne.
Ingen undskyldninger for billederne, jeg kunne have stået af bussen og placeret mig med solen i ryggen og ventet til, at der blev ”hul” i trafikken, men det gjorde jeg ikke, så her er resultatet.
Der er mange skibslaste tømmer her på havnen. Kineserne har nu gjort et godt stykke arbejde med at få tømmeret ombord siden vi kom i morges, de er mere end halvt færdige med opgaven.


Selv savsmuldet bliver eksporteret
Stort arbejde at få fyldt skibet
godt med kraner

Det fine tømmer
Busserne på plads familien skal i skoven
Art Déco ?
 som ØK
i velmagtsdage
 National Tobacco Company
 vedligeholdelse ?
så kører vi til Hastings
 spændende min sidemand er faldet i søvn
 Central sygehuset

 ja hvad var det ?
 Jeg fik hende - ved siden af træet
krigsmemorial



 moderne Art Déco

Det var Napier
 Farvel siger den
 Noget har de da fået lavet
 mens vi var i "skoven"
 De må have flere skibe fra China
Ellers bliver de aldrig færdige


Ingen kommentarer:

Send en kommentar