Crystal Symphony

Crystal  Symphony
"CrySe" i Sydney Harbor

lørdag den 14. februar 2015

Bora Bora

Haiti!
Forrige indlæg skulle have haft overskriften ”Fra Haiti til Tahiti”, men  når man trykker på knappen ”udgiv” i blogspot systemet, kører toget, og jeg har ikke kunnet finde ud af, om man kan ændre det man har udgivet?  Derfor denne forklaring på ”Haiti” overskriften. Internettet er i dette område så ustabilt, så det er svært at forudse, om man kan komme på. Øboerne siger at de har internet?

Bora Bora !

Hvad betyder navnet på øen? Foreløbig er der ingen, der har givet et troværdigt bud. På Tahitiansk har ordene nemlig ingen betydning, så det må være en anden sprogstamme, der ligger til grund.
Øen er frodig og grøn med en behagelig middeltemperatur. Havet omkring har også næsten den ideelle temperatur ca. 28 grader C. Mange mennesker betegner Bora Bora som værende paradis på jord, men er det nu det? Øen har ca. 20.000 indbyggere, hvoraf ca. 30% er arbejdsløse. Den sidste krise har ramt luksus turismen hårdt. Gamle hoteller har måttet lukke. Kineser-penge er investeret i nye hoteller, hvor stjerner som Nicole Kidman betaler 10.000 USD pr. nat for en uges overnatning, men hvor mange gange?
Kan samfundet på Bora Bora, ja i det hele taget i Fransk Polynesien forsørge sig selv. Desværre må man nok konkludere, at en Polyneser koster den franske skatteyder stort set det samme, som det koster en dansk skatteyder at ”holde” en grønlænder på Grønland! U-landshjælp til folk, der bor i det man kalder paradis på jord, er det holdbart i længden? Selvfølgelig i så lang tid som man kan få ”slaverne” i i-landene til at betale regningen. Nå nogle tjener pengene, mens andre bruger dem, sådan fungerer systemet jo!
Bortset fra de, der har med turisterne at gøre, så tales der fransk og tahitiansk på øen, men  de der vil deltage i legen om turisternes løse penge i USD, selvom den officielle mønt er franske polyneser franc,  ved godt, at så må man gøre sig den umage, som det er at lære engelsk.
Filmen – Musicalen  ”South Pacific” er til en vis grad historien om Bora Bora under 2. verdenskrig. 5000 amerikanske soldater var stationeret på "paradis-øen". Bloody Mary med den skønne datter og franskmanden, der forelsker sig i Nursen Mitzy Gaynor jo jeg kan mine klassikerer. En stor del af filmen er optaget i French Polynesien. Jeg har som sædvanligt taget en masse billeder, og udgiver lidt rigeligt. Det er i alle situationer altid svært at ”frasortere” nogen (uden at det bliver taget ilde op)!


 Bora Bora
 Skipper - Hurra vi slap gennem revet
 idyl på øen
 vores glasbundsbåd
 sang til fiskene - med i prisen
 Crys-Se  ser til
 Tenderne har travlt
 Manden ved roret
 av - revet er dødt
 fiskene ved det ikke endnu


 hvad gør man så
 hjælper naturen lidt !

 det kan selv ikke fiskene stå for




Hvad vi så vores fisk og de vil live another day 
 Hvad er det ?
 Det Captain Bleigh var ude efter

 Det regnede og det blæste på paradisøen

 Skønne farver - hvem kan konkurrere
 Jeg tænkte det nok
 Men hvem er hun - Mamma Lee?

 Sådan skal pigerne se ud på "Bali Hai"
 hjemmelavet karroseri til Mercedes
 Still dekorativ ryg




 Bora Bora
 Her fik jeg en bloody mary
 reklame - soldaterne er rejst forlængst



 Skipper - hvordan var det grøn ind - rød ud
sådan ender paradisøen måske?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar